Importanta analizelor pentru animalul dvs de companie

09 mai 2023
Importanta analizelor pentru animalul dvs de companie

Analizele de laborator sunt una dintre cele mai obiective optiuni de diagnostic medical. Mai mult decat atat, permit monitorizarea starii de sanatate a animalului dvs. de companie. 

Animalele au capacitatea de a disimula mult mai bine durerea si suferinta, de aceea de cele mai multe ori atunci cand ne dam seama ca animalutul nostru nu se simte bine starea lui este deja mai grava decat ne-am fi asteptat. Un simplu set de analize de sange poate detecta probleme de sanatate in stadiu incipient, permitand instituirea unui tratament curativ sau a unei diete alimentare adecvate. 

La fel ca si pentru noi oamenii, analizele de laborator pentru prietenii nostri necuvantatori trebuie efectuate regulat: recomandabil o data pe an pentru animalele tinere (caini si pisici pana in 6-8 ani) si de doua ori pe an pentru animalele batrane. Rezultatele acestor controale periodice ii pot spune medicului veterinar ceea ce animalul nu poate. 

In cazul nefericit in care companionul dumneavoastra nu se simte bine sau are o boala cronica, analizele de laborator devin obligatorii. Informatiile furnizate de catre un profil de analize sunt cruciale in stabilirea unui diagnostic corect si in monitorizarea corespunzatoare a evolutiei unei boli cronice.

Pentru a afla mai multe despre analizele recomandate pentru caine si pisica accesati sectiunea Analize veterinare recomandate.

Pentru a afla mai multe despre locatiile unde puteti sa mergeti cu animalul pentru recoltarea probelor, cum trebuie sa pregatiti animalul pentru recoltare si modul de desfasurare al recoltarii puteti accesa Centrul de recoltare Synevovet.