Cum sa-mi ajut companionul sa slabeasca sanatos?

21 septembrie 2022
Cum sa-mi ajut companionul sa slabeasca sanatos?

Daca considerati ca animalul dvs. are nevoie de reducerea greutatii corporale nu uitati ca schimbarea alimentatiei nu este singura masura necesara deoarece obezitatea poate fi rezultatul unor boli ale organismului. Si reciproca este insa valabila, din cauza obezitatii putand sa apara o serie de boli sistemice, dereglari hormonale si fiziologice, caz in care trebuie adaugata si medicatia corespunzatoare.

Efectuarea unor analize de laborator ale sangelui (profil general mare, hemoleucograma cu formula leucocitara, profil hipotiroidism caine) dar si ale urinei (profil urinar), sunt esentiale inaintea inceperii unui regim alimentar. In concluzie un program de reducere a greutatii corporale poate include regim alimentar, intensificarea activitatilor fizice si, in unele cazuri, tratament medicamentos corespunzator.

Un lucru foarte important atunci cand aveti un caine sau o pisica supraponderala sau obeza este ca impreuna cu medicul veterinar sa stabiliti care ar fi greutatea ideala pentru el sau ea. In felul acesta veti sti numarul kilogramelor la care trebuie sa renunte companionul dvs. si veti putea stabili o alimentatie corecta si o ratie zilnica exacta. Recompensele sau gustarile hipercalorice trebuie incet eliminate din alimentatie si daca nu se poate renunta complet la ele, atunci trebuie inlocuite cu unele hipocalorice cum ar fi: biscuitii light, prajiturile de orez, morcovii etc.

Activitatea fizica este obligatorie. Plimbarile zilnice cu cainele prin parc sunt benefice nu doar pentru sanatatea lui dar si pentru sanatatea dvs. Alte activitati cum ar fi exercitiile cu obstacole, inotul, urmarirea jucariilor, aducerea mingii, pot fi modalitati bune pentru inceperea miscarilor zilnice.

Realizarea reducerii greutatii corporale la animalele de companie cere mult timp, angajament si rabdare. In mod realist, aceasta poate sa dureze intre 8 si 12 luni pana cand cainele sau pisica dvs vor reusi sa scape de excesul de kilograme si sa ajunga la greutatea ideala.

Daca ati luat hotararea de a va lua angajamentul, nu uitati ca primul pas este sa vizitati un cabinet veterinar pentru a face o serie de analize specifice. In urma rezultatelor, medicul veterinar  va poate oferi cele mai bune sfaturi, iar companionul dvs.  va deveni mai sanatos si va avea o greutate normala.