Analize
Imunologie Caini

Analize veterinare recomandate pentru animale de companie: catei, pisici, dar si animale exotice. Afla analizele recomandate, articole despre animale de companie si gaseste raspunsuri la cele mai frecevente intrebari.

Elastaza pancreatica (caine)

Calendar icon
Cantitate proba

5 - 10 g

Calendar icon
Metoda

ELISA

Calendar icon
Conditii de transport

2-8°C

Blood sample
Specimen recoltat

fecale

Informatii generale

Elastaza pancreatica este o proteaza sintetizata in pancreas, care se activeaza in lumenul intestinal si descompune elastina din ingesta. Elastaza canina nu este semnificativ degradata in lumenul intestinal si poate fi determinata in fecale prin metoda ELISA. Pacientii cu insuficienta pancreatica exocrina au elastaza fecala mica sau neglijabila.

Metoda de analiza nu interfera cu terapia cu enzime pancreatice. Acest test este mai sensibil decat cele care detecteaza activitatea enzimatica, insa pentru insuficienta pancreatica exocrina se recomanda testul Trypsin-like Immunoreactivity (TLI), considerat „gold standard”.

Principalele indicatii ale testarii

  • Diareea cronica a intestinului subtire.
  • Pierderea in greutate cronica.

Pregatiri speciale pentru recoltare

Nu.

Prelucrarea necesara dupa recoltare

Nu.

Bibliografie
  1. Vaden S., Knoll J., Smith F., Tilley L & Jr., Blackwell’s five minute veterinary consult: Laboratory tests and diagnostic procedures canine & feline, ed. Wiley-Blackwell, 2009.
  2. Willard M., Tvedten H., Small animal clinical diagnosis by laboratory methods, ed. Saunders, 2004.