Personal medical

In centrul de recoltare Synevovet se efectueaza exclusiv manopere de recoltare a probelor biologice destinate analizelor de laborator. Ca si medic veterinar puteti sa beneficiati gratuit de serviciile centrului. Tot ce trebuie sa faceti este sa completati si parafati cererea de analize Synevovet, de manoperele de recoltare ramanand sa se ocupe personalul medical specializat de la centrul Synevovet.

Manoperele de recoltare si prelucrare a probelor efectuate in centrul Synevovet permit obtinerea de probe corespunzatoare pentru toata gama de analize oferite de laboratorul nostru. Printre aceste manopere si tehnici de prelucrare se numara:

  • recoltare sange si preparare imediata a frotiului sangvin (evitand modificarile morfologice ce se produc odata cu invechirea probei);
  • punctii aspirative cu ac fin din limfonoduri sau formatiuni subcutanate si efectuarea imediata a frotiurilor pentru citologie;
  • punctii pentru citologie din maduva hematogena sau lichid cefalo-rahidian;
  • efectuarea frotiurilor vaginale pentru detectarea ovulatiei;
  • recoltarea de probe pentru microbiologie;
  • teste functionale endocrine specifice (testul de stimulare cu ACTH, testul de supresie cu dexametazona);
  • centrifugarea si congelarea imediata a probelor care necesita acest protocol (ACTH endogen, factori de coagulare etc).

De asemenea, in centrul Synevovet puteti sa trimiteti si probele deja recoltate.

Dupa recoltarea, prelucrarea si identificarea probei (fiecare proba este introdusa in sistemul informatic intern al laboratorului si i se aloca un cod de bare in mod automat), aceasta se trimite prin logistica Synevovet in regim de urgenta catre laboratorul central, unde se realizeaza examinarea probei si emiterea buletinului de rezultate.

Cabinetele si clinicile veterinare cu care Synevovet are contract de colaborare vor incasa contravaloarea analizelor solicitate direct de la proprietar (in functie de tariful fiecarui cabinet sau clinica veterinara) odata cu inmanarea catre proprietar a cererii de analize completate si parafate.  Plata cabinetul/clinicii colaboratoare catre Synevovet se va face conform contractului individual de colaborare, prin facturarea analizelor solicitate la sfarsit de luna. Buletinul de rezultate se trimite in format electronic doar clinicii/cabinetului colaborator Synevovet pe adresa de e-mail specificata in contract.